top of page

Yoga


In 1995 ben ik afgestudeerd als Yogadocente aan de Yoga Academie Nederland. Vanaf die tijd geef ik met veel plezier les in diverse wijkcentra in Amstelveen.
Hatha Yoga is een klassieke vorm van yoga. Het is een combinatie van fysieke houdingen (asana’s), ademhalingsoefeningen, ontspanningsoefeningen en meditatie.
Door het doen van Yoga word je sterker, soepeler en leniger maar belangrijker is te leren voelen waar je in je lichaam spanning opbouwt en hoe je dat weer los kunt laten. Je komt je mogelijkheden en onmogelijkheden tegen en daarmee de uitdaging om je grenzen te respecteren, ook in de praktijk van alle dag!
Het voornaamste doel van Yoga is balans. Als je rustig, kalm en open bent dan weerspiegelt zich dat in je lichaam en functioneer je het beste.

Yoga individueel.


Soms kan er aanleiding zijn, waarop yoga in een groep minder gewenst is. Individuele yogatherapie (coaching/yoga) kan dan uitkomst bieden. Het kan heel fijn zijn specifieke begeleiding te krijgen voor klachten als: slapeloosheid, ademhalingsproblemen, onvoldoende kunnen ontspannen, herstel na een periode van ziekte of burn-out, enz.
Na een sessie of vijf, zijn de meeste mensen in staat om in te stromen in de reguliere Yogalessen, of om via een andere weg zelf verder te gaan.

bottom of page